Otavan ainut oikea ratkaisu

Antti Reenpään jääminen pois Otava-konsernin hallituksesta oli ainut oikea ratkaisu sen jälkeen, kun Bonnier oli pestannut hänen puolisonsa Leena Majander-Reenpään strategiseksi neuvonantajakseen. Saman keittiönpöydän ääressä ei yksinkertaisesti voi suunnitella kahden suoran kilpailijan strategisia asioita.

Antti Reenpää teki aivan oikein tulkitessaan, että jos syntyy pienikin epäily tietojen vuotamisesta, on parempi erota. Hallitus edustaa kaikkia osakkeenomistajia ja niin on, jos siltä näyttää. Ja jos ei itse ymmärrä erota, silloin on hyvä, jos isä tai hallituksen puheenjohtaja auttaa.

***

Olihan Leena Majanderin päätös ryhtyä Bonnierin korkean tason diplomaatiksi Suomessa äkkiseltään yllättävä tieto. Välirikosta huolimatta hän on minun mielessäni ollut leimallisesti otavalainen – suvun edustaja vaikka avioliiton kautta.

Toisaalta jos Leena Majander halusi tehdä palkkatyötä kustannusalalla, alalla, jossa hänellä on suurin kilpailuetu, vaihtoehdot olivat vähissä. Kun kerran ei Otava, kai väkisin jokin sen suurista kilpailijoista?

Sellainenkin teoria kävi mielessäni, että Majanderin tehtäväksi olisi annettu jo aiemmin valmistellun yritysjärjestelyn toteuttaminen. Tällä tavalla toimi Nokia, joka valitsi itselleen johtajan Microsoftista hoitamaan yhtiöiden välille strategisen kumppanuuden.

Olli Reenpään kommentti tämän aamun Helsingin Sanomissa teki tämän jo lähtöjään huteran – viimeiseksihän Reenpäät kirja-Otavan myisivät! – teorian tyhjäksi. Ei ole miniä hänen tahdostaan Bonnierilla, ei.

Mainokset
Kategoria(t): kustannusbisnes, Tammi, WSOY. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s