Erottaja ilmestynyt – katso täältä edullisimmat ostopaikat

Enhän minä Hämeenkadun alkupään Suomalaiseen kirjakauppaan aivan sattumalta osunut. Erottajan oli määrä olla valmis painotuote eilen, elokuun ensimmäisenä päivänä. Matka painosta kauppaan vie muutaman päivän, joten odottelin, että kirja olisi kaupoissa ehkä jo huomenna. Siitä huolimatta olen jostain syystä tullut käyneeksi Tampereen kirjakaupoissa viime päivinä vähemmästäkin asiasta.

Kuljin sujuvasti jännityskirjojen hyllyn ohi näkemättä komeasti ylimmälle hyllylle kansi eteenpäin asetettua kirjapinoa. Vasta kotimaisen kaunokirjallisuuden kohdalla tajusin, että kirja oli siinä, edessäni pöydässä, ja paluumatkalla näin sen jännitysosastollakin.

Kirja oli isompi kuin olin ymmärtänyt, vaikka tietenkin ymmärsin, ettei lähes 800 000 merkkiä mahdu aivan pieneen tilaan. Sivuja on 462 sivua. Ensimmäistä virkettä en lukenut, mutta eiköhän siellä ole se kirjoitusvirhe, jonka huomasin paino-pdf:stä viime viikon lopulla.

Sivelin vähän etukannen lakkausta. Harmittelin lievekuvan värisäätöä. Enkä juuri muista, miltä kirja näytti. Olenhan nähnyt sisuksen paino-pdf:n, joten varmaankin se näytti juuri siltä, miltä sen pitikin näyttää.

Katosin äkkiä pois levittämään tietoa Facebookiin.

***

Taloustoimittajana yksi erikoisalueistani on sijoitusrahastojen, osakevälityspalveluiden ja muiden sijoitustuotteiden kuluvertailu. Kustannukset ovat sijoittajalle ainut varma asia, ja ne ovat negatiivista tuottoa. Siksi niistä on vastuullista pitää meteliä, vaikka pankit eivät siitä aina pidäkään.

Ajattelin palvella samassa kuluttajavalistushengessä kaunokirjallisuuteni lukijoita. Idean sain tähän Timo Harakan blogista, johon hän on listannut viimeisimmän kirjansa nettimyyntipaikkoja hintatietoineen. Luin Harakan Luoton lopun Erottajaa kirjoittaessani.

Seitsemän nettikirjakauppaa sisältävän vertailun perusteella Erottajan saa edullisimmin kotiinsa tilaamalla sen Adlibriksestä. Kirjan hinta on 21,90 ja kuljetus parhaimmillaan ilmainen. Itselläni on tältä kesältä huonoja kokemuksia Adlibriksen postituksista, jotka olivat niin pahasti myöhässä, että sain kesälomalukemiseksi tilaamani kirjat vasta loman jälkeen, mutta ehkäpä niitä ei voi yleistää.

Kirjan hinta on edullisin minulle entuudestaan tuntemattomassa Kirjaville.com-verkkokaupassa. Erottaja maksaa siellä vain 20,90 euroa (+ postikulut 2,90 euroa Suomeen lähetettäessä). Vertailluista nettikaupoista arvokkaimpana Erottajaa pitää Suurikuu.fi, jonka hinta on 29,80 euroa. Postitoimituksissa päälle tulevat toimituskulut.

Nopeimmin kirjan saa luonnollisesti lähimmästä kivijalkakaupasta, joihin teoksen pitäisi ilmestyä tällä viikolla. Kävin kurkkaamassa myös Tampereen Akateemisesta, jossa kirjaa ei vielä näkynyt tänään päivällä. Nettimyymälöistä tilatessaan joutuu varautumaan useiden päivien toimitusaikaan ja kirjan noutamiseen postista.

Erottajan hintoja nettikirjakaupoissa 2.8.2011

KirjaVille.com 20,90 €
Adlibris 21,90 € (Adlibriksella on myös ilmainen toimitus)
Bookplus 23,95 € (toimituskulut 2,95 €)
Booky.fi 27,10 € (Booky ei peri postikuluja)
Suomalainen.com 27,70 €
Akateeminen.com 28,82 €
Suurikuu.fi 29,80 €

Hinnat ilman postituskuluja, jotka ovat Suomeen toimitettaessa 2,90 euroa, jollei toisin mainita.

Mainokset
Kategoria(t): Erottaja, kustannusbisnes. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Erottaja ilmestynyt – katso täältä edullisimmat ostopaikat

 1. Juha Lehtonen sanoo:

  Löytyykö kirjaa sähköisessä muodossa (iPad)?

 2. Hei!

  Sähkökirjaversiota ei ole vielä tehty, mutta kävin juuri tänään neuvotteluja asiasta kustantajan kanssa. Varmaan tässä valitettavasti menee vielä jonkin aikaa, että se saadaan tuotettua.

  Lisättäköön, että naputtelen tätä vastausta iPadilla.

 3. Erottaja on ilmestynyt e-kirjana. Sen voi hankkia ainakin Elisan e-kirjakaupasta, kirja.elisa.fi/ekirja/erottaja

 4. Juha sanoo:

  Hienoa! Nyt kirjaa ostamaan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s