Julkisuudessa

Osasin aavistella, että Erottaja herättäisi huomiota ainakin finanssipiireissä. Arvelin, että se kiinnostaisi enemmän kuin mikään aiemmista kirjoistani. WSOY:n kokeneella tiedottajalla Tuuli Leppäsellä oli varmaankin parempi käsitys, sillä juuri ennen kesälomia hän lähetti sähköpostiviestin, joka päättyi: ”Kerää voimia, sinulla on edessä varmasti syksyllä melkoinen pyöritys.”

Erottajan vastaanotto on yllättänyt minut, mutta mediassa moni asia on sattumanvaraista. Levyn julkaisseen rokkitähden tai BB-talosta pudonneen kisailijan mediaelämältä tuntui taas tällä viikolla, kun vierailin sekä MTV3:n Huomenta Suomen Kirja-aamussa että Ylen Aamu-tv:n Aamun kirja -ohjelmassa.

Koska olen työskennellyt toimittajana toistakymmentä vuotta ja vetänyt pientä pätkää Aamu-tv:ssäkin puolentoista vuoden ajan, pääsen mediaesiintymisistä luultavasti helpommin kuin kirjailijat keskimäärin. Yksinäiseen kirjailijantyöhön verrattuna mediahäly kun on aivan toisenlainen maailma, eri tavalla stressaava ja palkitseva.

Kirjoitettu sana on eri asia kuin ääneen lausuttu sana. Kirjoittaessa sanaa ja sitä seuraavaa sanaa saa harkita ja ne voi korjata huomenna tai kuukauden päästä. Suorassa lähetyksessä on jo siirrytty seuraavaan aiheeseen. Varsinkin väsyneenä sanat tuntuvat katoavan. Sopivat vastaukset tulevat mieleen siinä vaiheessa, kun studion lamput ovat sammuneet, lavasteet vaihdettu toisiin.

Toisaalta esiinnyn mielelläni. Kun kirjaa tekee vuoden, kaksi tai kuusi vuotta, sen jälkeen siitä haluaa kertoa muille jo yksinkertaisesti siksi, että mahdollisimman moni kuulisi kirjasta. Olen kirjoittanut kirjani lukijoille. Niitä tekstejä, joita en kirjoita lukijoille, ei ole mitään syytä julkaista kirjana, saattaa lukijoiden ulottuville.

Tässä linkit aamu-tv-lähetysten videoklippeihin:

http://yle.fi/uutiset/ohjelmat/aamu-tv/aamun_kirja/2011/09/aamun_kirjassa_karo_hamalaisen_erottaja_2836134.html
http://www.katsomo.fi/?progId=76283
http://www.katsomo.fi/?progId=76296

Mainokset
Kategoria(t): Erottaja. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Julkisuudessa

  1. kirsti k sanoo:

    Mielettömän hienoa, että Erottaja on herättänyt näin paljon kiinnostusta!

  2. minttis sanoo:

    On hienoa nähdä miten oma teksti kiinnostaa ihmisiä. Ja olen myös itse viime aikoina miettinyt tuota, että kirjoittamisten välissä olisi ihan hyvä olla jotain ihan muuta. Tällä hetkellä pyöritän sen verran raskasta nettiprojektia kirjan kirjoittamisen ohella, että olenkin luvannut itselleni loman, kunhan teksit ovat valmiina.

  3. Raili M sanoo:

    Sinun etusi tuossa mediapyörityksessä on se, että tunnet asiasi niin hyvin. Olet enemmän kuin uskottava.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s