Pari sanaa Jarmosta

Tapasin Jarmon ensi kerran tietenkin jossain kirjallisessa tilaisuudessa reilut kymmenen vuotta sitten. Niissähän tapasimme, koko ajan, vuodesta toiseen: Bulevardilla, Uudenmaankadulla, Urho Kekkosen kadulla, Korkeavuorenkadulla, Villingin-lautalla, Helsingin messukeskuksen yleisövessan pisuaarilla Jarmon voitettua kirjallisuustietovisailun.

Kun joutuu lukemaan, että Jarmo Papinniemi (s. 1968) on yllättäen menehtynyt, sellaisia sitä muistaa ensimmäiseksi, ja sen illalliskutsun, jota emme saaneet ikinä otettua vastaan. Jarmo oli varmasti suunnitellut viinitkin. Niissähän hän oli haka.

Viimeksi näimme kaksi viikkoa sitten WSOY:n syyskauden avajaisissa. Iloinen, nauravainen Jarmo esitteli kännykästä kuvia nuorimmaisestaan, ja vilahtihan Tuulakin jossain kuvista. Jarmo muisti monta kertaa sanoa, kuinka rakastunut hän on vaimoonsa. Enkä nähnyt häntä koskaan huonolla tuulella.

Jarmo eli kirjallisuutta, ja siirryttyään Ylestä Parnasson päätoimittajaksi hänestä tuli suomalaisen kirjallisuuselämän keskeinen vaikuttaja. Hyvä että hänestä. Jarmo uudisti lehteä, teki järkeviä ja perusteltuja ratkaisuja ja antoi asiantuntemuksensa näkyä. Kirjallisuuslehden päätoimittajana Jarmossa yhdistyi ihanteellisesti intohimoinen kirjallisuusihminen ja kokenut kulttuurijournalisti, joka innostui ja tarttui toimeen.

Jarmo menehtyi Werner Söderströmin syntymäpäivänä. Tasan vuosi ennen kuolemaansa hän sai WSOY;n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinnon.

”Olen niin iloinen. Tiesin, että tämä on palkinto, jonka voin joskus saada. Aivan mahtavaa, että sain sen”, Jarmo riemuitsi Kämpissä. Liikutun, kun muistan ilon, senkin ilon.

On surullista, että maailma on poikamaista iloisuutta köyhempi.

Myötäelävä osanottoni läheisten suruun.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Pari sanaa Jarmosta

  1. tyss sanoo:

    miten se n’-ain kavi

  2. Kritiikin Uutisten mukaan sairauskohtaus sulkapallokentällä. http://www.kritiikinuutiset.fi/jarmo-papinniemi-on-kuollut/#more-578

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s