Jos olisin isä, toivoisin…

Elisa Kirja kysyi tänään ilmestyneeseen uutiskirjeeseensä viittä isänpäivälahjatoivekirjaa. Koska kirjallisuudessa todellisuudenvastainenkin on mahdollista, myös lapseton saa esittää toiveita marraskuussa (tai itse asiassa tein valintani lokakuun puolella). Niinpä poimin viisi e-kirjana saatavilla olevaa teosta, joita en ole vielä lukenut.

Tässä valintani, jotka painottuvat uutuuksiin, kotimaisiin ja kaunokirjallisuuteen.

Riku Korhonen: Nuku lähelläni

Korhosen edellinen romaani Lääkäriromaani on komea teos, ja pidän Korhosen kielen romanttisesta pehmeydestä. Nuku lähelläni kiinnostaa minua erityisen paljon siksi, että siinä  käsittääkseni liikutaan Frankfurtin kaltaisessa finanssikeskuksessa ja käsitellään samankaltaisia teemoja, joita olen itse pohtinut viime romaaneissani.

Teemu Keskisarja & Markku Kuisma: Erehtymättömät

Keskisarja ja Kuisma kirjoittavat erittäin luettavaa historiaa, ja kun aihe on niin kiehtova kuin SYP:n ja KOP:n kamppailu ja materiaalina vielä kosolti lähteitä, joita muut eivät ole saaneet käyttöönsä, en malta odottaa, että pääsen Erehtymättömien kimppuun. (Olen nimittäin saanut sen WSOY:n kirjallisessa illassa Teemu Keskisarjan omistuskirjoituksella varustettuna, mutta kirjamessukiireiden takia en ole ennättänyt kuin lehteillä kirjaa.)

Vera Vala: Kuolema sypressin varjossa

Olen seurannut Vera Valan blogista kirjan vaiheita, ja se on saanut minut kiinnostumaan teoksesta, esikoisromaanista. Italiaan sijoittuva, oletettavasti mukavasti alas solahtava rikostarina voisi piristää marraskuista pimeyttä.

Markku Ropponen: Pronssijuhlat

Luin juuri Ropposen uusimman, Pimenton, jossa hän esittelee uuden sankarinsa Turmasen, ja Otto Kuhala -fani olen ollut jo pitkään. Pronssijuhlat on Ropposen esikoisromaani, jossa Kuhala ei vielä esiinny. Nyt se on jälleen saatavilla e-kirjana.

Jennifer Egan: Aika suuri hämäys

Keväällä suomeksi ilmestynyt Pulitzer-voittaja on vielä lukematta. Pitäisi lukea, sillä seuraava Egan-suomennos Sydäntorni ilmestyy jo ensi huhtikuussa.

Mainokset
Kategoria(t): lukeminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s