Kolmikulma

Kolmikulma iskee eurokriisin ytimeen

Voitontahtoinen varainhoidon markkinamies Ilari Rautavaara on päättänyt näyttää erinomaisuutensa hedgesalkunhoitajapomolleen, jonka liikkeitä markkinatoimijat seuraavat kunnioittaen ja peloissaan. Rautavaara tahtoo kohota sijoitustaivaan seuraavaksi supernovaksi.

Omapäinen oppositiopoliitikko Conrado Iliades olisi huomisen jälkeen vapaa mies. Sitä ennen pitäisi vain kannattaa pelastuspakettia, jossa säästökuuriin suostuva kotimaa Hellenia palkittaisiin valtionvelkojen puolittamisella. Kymmenentuhatta päivää valtion edestä riittävät hänelle. Hän on kyllästynyt politiikkaan, jossa yhteisen edun vuoksi tehdyt päätökset palkitaan haukuilla ja ajattelun aikajänne ulottuu joka viikko julkistattavaan puolueiden kannatuskyselyyn.

Korkean tason toimeksiantoihin erikoistunut saksalainen Irene Adler heittäytyy elämänsä suurimpaan projektiin – ja järjestää oppositiopoliitikon kidnappauksen Helsingin huippukokouksen alla.

Kaikkien osallisten panokset ovat korkeimmat mahdolliset, ja välistävetäjiä riittää kiusaksi asti. Kuka räjäyttää potin pelissä, jossa prosentit ovat miljardeja?

Kolmikulma on korkeasykkeinen, liitoksissaan natisevan eurotodellisuuden ytimeen ärhäkästi pureutuva finanssitrilleri. Romaanissa henkilöt ja valtiot käyttäytyvät kuin osakemarkkinat: ne teeskentelevät olevansa jotain muuta kuin ovat.

Kolmikulma on ilmestynyt! Kovakantisen lisäksi teos on saatavilla e-kirjana ja äänikirjana (sekä cd- että mp3-muodossa).

ISBN 978-951-0-39390-1

Arvosteluja

‎”Hämäläisen nerokas kertojanote tuo hienosti esille talousmaailman pelisääntöjä, pelureita ja poliitikkoparkoja kurkkuaan myöten kapitalismin hetteiköissä. — Hämäläisen taloustrillerien takaa erottuu tendenssi havainnollistaa poliittisen typeryyden mahdollistamaa suuren luokan rahapeliä.” – Jari O. HiltunenSatakunnan Kansa 22.8.2012.

”Joukko Euroopan politiikan ja talouden vaikuttajia kokoontuu Helsinkiin sopimaan kuvitteellisen Hellenian valtion velkojen leikkaamisesta. Pelissä ovat isot rahat. Prosentit ovat miljardeja — Vauhtia riittää. Kidnappauksen lisäksi on muun muassa remuamista Helsingin yössä samoin kuin vauhdikkaita takaa-ajoja Liesjärvellä ja Keskuspuistossa.” – Juhana Rossi, Helsingin Sanomat 22.8.2012.

”Ensimmäisenä kotimaisena romaanina se avaa mekanismit kriisin ja sen ratkaisuyritysten taustalla niin, että minunkin kaltaiseni idiootti tajuaa, tai ainakin luulee tajuavansa, mistä on kysymys. — Kolmikulma on yhtäaikaa hauska ja jännittävä trilleri. Finanssipelureiden elämän absurdiudessa se kulkee samalla tasolla kuin David Cronenbergin filmatisointi Don DeLillon Cosmopoliksesta.” – Markus MäättänenAamulehti 25.8.2012.

”Kolmikulma onnistuu kiteyttämään erinomaisesti pankkikriisien ja liian vähäisesti säännellyn markkinatalouden perusasetelman: korkeat tuotot ovat yksityisiä mutta suuret vastuut hädän hetkellä yhteisiä. — Hämäläinen tarjoaa vasenta koukkua kivijalkapankkien rahastomyyjille jo kirjan alkupuoliskolla. Samat irvailut pätevät luonnollisesti myös kyseisiin rahasto-osuuksiin langenneille sijoittajille.” – meklari Jukka Oksaharju blogissaan 2.9.2012.

”Hämäläisellä on taito tarkastella ärsyttävän yksityiskohtaisesti pienintäkin asiaa ja räjäyttää se sitten taivaalle valtavan kokoisena ajatusmeteoriittina.  Asiat punoutuvat salakavalasti yhteen, kaikki vaikuttaa kaikkeen. — Kolmikulma on helppo tuomita moniulotteisuudessaan vaikeaksi teokseksi. Teokseen sopii Warren Buffettin oikean käden Charlie Mungerin letkautus, joka koski hänen omaa kirjaansa: ’Osta kirja ja lue se. Jos koet sen liian vaikeaksi, älä murehdi. Voit aina lahjoittaa kirjan itseäsi fiksummalle.'” – Petre Pomell blogissaan 6.9.2012.

”Hämäläinen väläyttelee pitkin kirjaa finanssimaailman kiemuroita ja perusperiaatteita, jotka kiteytyvät päähenkilön ajatukseen: Omaa fyrkkaansa ei sössi kukaan. Pelata voi ja pitää, mutta asiakkaiden tai veronmaksajien rahoilla. — Samoin kuin Hämäläisen edellinen romaani, varainhoitotalon vaiheita kuvaava Erottaja, tämäkin on luettava loppuun. Yhdeltä istumalta.” – Emilia KullasTalouselämä 7.9.2012.

”Polttavan ajankohtaisesta aiheesta syntyy kutkuttava trilleri. — Karo Hämäläinen kirjoittaa sukuvasti ja ymmärrettävästi vaikeasta aiheesta.” – Matti KomulainenTurun Sanomat 26.9.2012.

”Olen Kreikan rahoituskriisiä seuratessani miettinytkin, että aiheesta löytyisi aineksia niin trilleriin, tragediaan kuin farssiinkin, ja ilahduin huomatessani että Karo Hämäläinen oli tarttunut aiheeseen. Lopputulos onkin vallan mainio, on kuin Ilkka Remes tapaisi Tuomas Vimman kansainvälisen rahoitusyhtiön lasin ja teräksen täytteisessä toimistossa. Tätä lisää!” – Norkku kirjablogissaan Nenä kirjassa 4.10.2012.

”Kokonaisuus alkoi kuplia ikään kuin hyllyvällä suolla, koskaan ei tiennyt milloin minkäkin henkilön pohja pettää.” – Ritva Sorvali Kouvolan Dekkaripäivien Ritvan dekkarinurkassa 14.10.2012.

”Vauhdikas, jännittävä ja ajankohtainen” – Jarmo Uusi-RintakoskiKodin Pellervo 10/2012.

”Romaani ei jaottele tekoja ja ihmisiä hyviin ja pahoihin, vaan moraalin arviointi jää lukijan itsensä harkinnan varaan. — Kirja on ajatuksella ja intohimolla kirjoitettu.” – Noora Hapuli, Pentinkulman päivien kirjailijablogi 29.7.2013

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s